Szaktanácsadás hétköznap 10-16-ig:  +3630  995 2237                          Ingyenes  ajánlatkérés:    ajanlat(kukac)futesprofi.hu

SOLIUS ECODOMO és 2020-tól SOLIUS "basic" fűtőpanel

infrafűtés és konvekciós fűtés egy készülékben, akár 30% költség megtakarítás

Sajnos a Solius Ecodomo termékcsaládot 2020-tól már nem gyártják, nem rendelhető!

Kérem válasszanak a hasonló tulajdonságú SOLIUS, SOLIUS LCD vagy SOLIUS WIFI típusok közül!

 

Atlantic Solius Ecodomo fűtőpanel előnyei, 30% energiamegtakarításA Solius Ecodomo fűtőpanel (jelenlét érzékelős) és Solius LCD programtermosztátos elektromos fűtőpanelek,  akár 25-30% költségmegtakarítást is hozhatnak vásárlójuknak, egy egyszerű mechanikus termosztátos készülékhez képest! És akkor még a sokkal jobb komfortérzetről nem is beszéltünk.

Fontos tudni, hogy ezek a fűtőtestek valóban fűtőpanelek, hiszen pl. a "norvég elektromos  fűtőpanelek" valójában csak egyszerű konvektorok - nem a panel (fűtőtest) fűt -, melyek konvekciós elven működnek, közvetlenül a levegőnek átadva a fűtőbetétek hőenergiáját, ezzel a levegőt áramlásba hozva!

Itt a keletkező hőenergia elsősorban sugárzó jellegű, de a fűtőpanelben lévő sötétsugárzó panel működése során hőáramlásos hő is keletkezik.

Ez a javasolt elhelyezésére is hatással van, azaz 10-40 cm az optimális magasság a padlótól.

 

Érezze a hatást, a komfortérzet igényét maximálisan kielégítő sugárzó (infra) fűtést is! Mivel a kellemes sugárzó meleg nem a mennyezetről jön a fejünkre, mint az infrapaneleknél, hanem oldalról, így hatását tekintve is olyan, mintha egy jó meleg cserépkályha mellett üldögélne...


Budapesten (1158 Budapest, Pestújhelyi út 58.) és többi szaküzletünkben is láthatóak, raktárról vásárolhatóak és ki is próbálhatóak az Atlantic francia gyárkitűnő termékei.


Az infrafűtés már egészen korán kellemes hőérzetet ad a fűtés megkezdése után is. Aztán később, ahogy a sugárzó hőenergia elnyelődik és újra kisugárzódik a tárgyakban, épületszerkezetekben, egyenletes meleg és hőmérséklet jön létre az adott helyiségben. Mivel a hőérzetünk jobb lesz, mint egy egyszerű konvekciós fűtésnél, kisebb hőmérsékleten használhatjuk a fűtőpanelt, amiből megtakarítás jön létre!

Ugyanahhoz a hőérzet eléréséhez 2-3 fokkal is lejjebb tekerhetjük a termosztátot, így 12-18% energia megtakarítás jön létre csak ebből!

Atlantic Solius fűtőpanelek

A további megtakarítást a jelenlét érzékelés és ablaknyitás érzékelés használata adja!

 

Hová javasoljuk?

Ez a fűtőpanel minden alkalmazási területen megállja a helyét lakásokban, de ahol már a konvekciós fűtések kezdenek gazdaságtalanok lenni, mindenképp a Solius a nyerő!
- nagy belmagasságú, 3,2 m feletti lakások állandó fűtése
- időszakos használatú helyiségek, pl. nyaralók fűtése, ha nincs távoli elérésünk (a nyaralóba érkezés után,a fűtőtest környezetében gyorsan jó hőérzet érhető el).
Egy konvektort használva pl. a bekapcsolás után a felfűtési időszakban folyamatosan működtetve, hosszú idő után is csak nehezen éri el a kívánt hőfokot. A hideg falak és épületszerkezetek ugyanis azonnal elvonják az elkészített meleg levegőből a hőenergiát.

Előnyök összefoglalva

Nézzük akkor az Atlantic Solius Ecodomo francia fűtőpanelek előnyeit, melyek kiegészítik a konvekciós technológiát az infrafűtés jótékony hatásával !
1. sugárzó (infra) hőleadás és konvekciós fűtés egy készülékben
2. biztonságos, hangtalan működésű, hosszú élettartamú
3. beépített hővédelem a túlmelegedés ellen, könnyedén a falra szerelhető
4. nagy pontosságú elektronikus termosztáttal rendelkezik (0,1 C fokos hiszterézissel)
5. 5 funkciós termosztát (komfort, csökkentett mód, fagyvédelem, program ,ki)
6. 4 állású ECO tárcsa a szellőztetés és helyiségelhagyás funkcióhoz
7. mozgásérzékelő, mely segítségével a  Solius automatikusan csökkenti a hőmérsékletet, ha elmentünk otthonról vagy alszunk. Ha mozgást érzékel, újra emeli a hőmérsékletet az előzőleg beállítottra.
8. gyerekzár

Atlantic fűtőpanel elektromos Az Atlantic Solius infra + konvekciós fűtésű fűtőpanel esetében nincs szükség komoly szerelésre.
A csomagban található konzol felfúrása után a készülék azonnal használatba vehető!
Figyelem: nincs hozzá szerelt dugvilla, "illik" a fűtőpanel háta mögött direktben bekötni, de természetesen utólag rárakott dugvillával is üzemeltethető, webáruházunkban így is rendelhető.
 
Sőt az ATLANTIC univerzális fix lába is rászerelhető, amivel mobil készülékké tehetjük, így használható több helyiségben is!
 
Nem kell külön termosztát, mint az infrapaneles rendszereknél.
Nagy teljesítménye miatt egy helyiségbe (általában) elég egy fűtőpanelt elhelyezni, így jóval kisebb beruházással megoldható az infrapanelekhez képest az, hogy kellemes infrafűtés legyen lakásunkban.
 
Atlantic Solius infraradiátor (fűtőpanel)  +/- 0,1 °c fok hiszterézisű rendkívül precíz beépített elektronikus termosztáttal rendelkezik, (így ezt már nem kell külön megvásárolnia, mint az infrapanelek esetében.
 
A precíz hőmérséklet-szabályozás az energiamegtakarítás mellett állandó hőmérsékletet biztosít. Az automata termosztátnak köszönhetően az infrafűtés természetesen nem működik egész nap folyamatosan, helyes méretezés esetén a fűtőtest átlagosan max. 6-8 órát működik 24 óra alatt a fűtési idényben, azaz a bekapcsolt állapotának max. 1/3-át tölti áramfelvétellel.

 

solius termosztátGyors, tiszta, gazdaságos és energia-hatékony megoldás

 
A precíz elektronikus vezérlés a beállított hőmérséklet elérése után magától kikapcsol, majd a hőmérséklet megfelelő esése után (0,1 Cfok)  az infrapanel ismét fűteni kezd, mindezt teszi teljesen hangtalanul. E fűtőtestben nincs semmilyen mozgó alkatrész, tulajdonképpen nincs is ami elromolhatna az elektronikus alkatrészek kivételével.
 

Atlantic Solius fűtőpanel - kiegészítő vagy főfűtésnek egyaránt kitűnő választás


Ugyanazokat az előnyöket kínálja mint a normál infrapanelek, csak egy saját termosztáttal rendelkező, falra szerelhető, esztétikus kivitelű infra radiátor formájában. Emiatt e fűtőpanelek gazdaságosan alkalmazhatóak a normálisnál (2,7m)  nagyobb belmagasságú helyiségekben is, mert a hagyományos konvekciós fűtőtestek (konvektorok) esetében a termelt meleg levegő egy része megreked a plafon közelében és túl is kell őket méretezni emiatt. (A padló és mennyezet alatti részeken a hőmérséklet különbség akár 6-8 C fok is lehet.)
A fali infrafűtés alkalmazásával ez a jelenség jelentősen csökken, ami energia-takarékosabb és komfortosabb fűtést eredményez.

 

Egyedi ECO funkciók, különlegességek, melyek egyedülállóvá teszik a magyar piacon

1.mozgásérzékelő (jelenlét érzékelő), mely segítségével a fűtőpanel automatikusan csökkenti az előzőleg beállított hőmérsékletet, ha nem tapasztal mozgást: azaz energiatakarékos módba lép, mikor elhagyjuk a lakást vagy lefekszünk aludni

 2. ECO tárcsa (4 állású), mellyel beállítható az is, hogy szellőztetés alkalmával, ne fűtsön feleslegesen a fűtőpanel

 3. gyerekzár (tárcsa fixálási lehetőség) - az apartman tulajdonosok kedvenc funkciója

 


solius ecodomo fűtőpanel, bhelső szerkezet

 

Az Atlantic Solius Ecodomo talán az itthon forgalomban kapható, legtakarékosabb elektromos fűtőpanel.

Ha kihasználja az infrafűtésben és a különleges vezérlésben rejtőző előnyöket, akár

30 %-os fűtési költség megtakarítása is lehet egy hagyományos elektromos fűtéshez Pl. mechanikuis termosztátos konvektorhoz)  képest!


 Az 1000W, 1500W és 2000 W teljesítményű Solius Ecodomo elektromos fűtőpaneleket kifutott termékek sajnos!


Frissítés 2020.06.30.

A Solius Ecodomo szériából 2020 elején az utolsó fűtőpanel is elfogyott, sajnos nem gyártják tovább. De már forgalomban az Ecodomo változattal külsőre szinte teljesen megegyező SOLIUS fűtőpanel, amelyen sajnos már nincs meg a jelenlét érzékelő és a termosztát valamivel egyszerűbb kivitelű.

Viszont van 500W kivitel is az 1000-15000-2000W teljesítményeken kívül.

2021 fűtésidényben az álló kivitelű, mindössze 45 cm széles Solius basic ÁLLÓ fűtőpanel is bevezetésre kerül, mely kapható lesz akár 2000W teljesítményben is. Különösen jó hír ez a "sűrűn bútorozott" lakások használóinak, de ez a fajta panel elhelyezhető akár egy 50 cm széles tartópilléren is.

 Egyéb adatok, árak és megrendelés itt 5 év garanciával

atlantic solius fűtőpanel ár, vásárlás