Szaktanácsadás hétköznap 10-16-ig:  +3630  995 2237                          Ingyenes  ajánlatkérés:    ajanlat(kukac)futesprofi.hu

Fürdőszobai elektromos fűtés ATLANTIC fűtőtestekkel

 

ip24Bármely Atlantic elektromos fűtőtest (konvektor, fűtőpanel vagy radiátor)  IP 24 (fröccsenő víz elleni) védelemmel rendelkezik, ezért a fürdőszobában is nyugodtan használhatja őket.

Egyrészt kettős szigetelésűek is, nem igényelnek földelést, másrészt kialakításuknál fogva a rájuk fröccsenő víz nem jut be a fűtőtest belsejébe.


 

Atlantic fürdőszobai fűtés, konvektor, fűtőpanel fürdőbeA beépített (saját) termosztáttal rendelkező elektromos fali fűtőtestek vagy akár a mobil konvektorok elsősorban folyamatos használatra, egyenletes hőmérséklet tartására  gazdaságosak.

Méretezésük miatt gyors felfűtésre csak módjával, túlméretezve  megfelelőek, akkor gazdaságos a működésük, ha a beállított hőmérséklethez képest 2-3 fok ingadozással használjuk: azaz napközben és éjszaka nem érdemes sokkal lejjebb venni az általában használt hőfokot, mert a felfűtési periódus lassú és sokat fog működni.

Ha fürdőszobánkat reggel és este néhány perc alatt akarjuk felfűteni a fürdéshez, zuhanyozáshoz, akkor a fűtőtest mellé vegyünk egy gyorsfűtő készüléket is a gazdaságos működés érdekében.

Webáruházunkban pl. ventilátoros gyorsfűtő egységgel kombinált törölközőszárítókat is talál.

Ha a fürdő gyors melegítését egy készülékkel szeretnénk megoldani, akkor jó megoldás, ha jelentősen túlméretezzük a fűtőpanelt vagy konvektort.

A fürdőszobai fűtésünk így sem fog többet fogyasztani, hiszen a termosztát időben kikapcsol. Sőt! Általában a túlméretezett elektromos fűtés gazdaságosabban használható!

(Az elektromos fűtés ebben is jobb, mint egy gázkazános fűtés, hiszen az csak a max. teljesítmény igénybevételekor közelíti a maximális hatásfokát.)


Elektromos fűtőtestek fürdőszobai használatakor legalább 3 dologra érdemes figyelni:

1. Elhelyezés

A fűtőtesteteket (konvektor, fűtőpanel, radiátor) legalább 60 cm-re tegyük a folyóvíztől (csapteleptől). Ez az IP24 osztály előírása is!

A padlószinttől az optimális elhelyezési magasság fürdőszobában is max. 15-20 cm. Pl. a mosógép feletti elhelyezés már erősen befolyásolja a létrehozott komfortot. A konvekciós fűtés miatt a padló feletti régió már nem lesz elég meleg.

Részletesen itt: SZERELÉS

2. Méretezés 

Itt lényeges, hogy mivel a fürdőszobában magasabb az elvárt hőfok (22 helyett akár 26-28 C fok), a fűtésteljesítmény számításánál egy átlagos hőszigetelésű házban is már legalább 45- 50 W/légm3 -rel jó számolni.

Ez segít a legalacsonyabb külső hőmérsékletnél is a megfelelő belső hőmérséklet tartásához, illetve gyorsabb felfűtési időt is biztosít, ami szintén elvárás egy fürdőszobai elektromos fűtésnél.

3. Ha mód van rá, használjunk 2 az 1-ben készüléket! Az Atantic elektromos törölközőszárító radiátorok nemcsak a vizes ruhák és törölközők szárítására, hanem megfelelő méretezéssel a fürdőszoba teljes, főfűtésére is alkalmasak. Akár programozható termosztáttal is elérhetőek. ERP READY kivitelben.

TÖRÖLKÖZŐSZÁRÍTÓ RADIÁTOROK


fagymentes Minden Atlantic elektromos fűtőtest termosztátja (kivéve F19D) rendelkezik külön fagymentesítő állással.

Így megfelelő méretezéssel akár nyaralók, víkendházak vizes helyiségeiben (WC és fürdőszoba, konyha) lévő csöveinek elfagyásvédelmére és a ház fagymentes hőmérsékleten tartására is tökéletesen alkalmas.

Az Atlantic konvektorok és fűtőpanelek fagymentesítő állása általában 7-8 C fokon tartja a hőmérsékletet.

 webshop phf