Szaktanácsadás hétköznap 9-16-ig:  +3630  995 2237                          Ingyenes  ajánlatkérés:    ajanlat(kukac)futesprofi.hu

Atlantic F119D elektromos fűtőpanel jellegű konvektor

Elektronikus, tekerős termosztát, fix lábas mobil kivitel, HD 2in1 panel

Atlantic F119D fűtőpanel mobilKorszerű fűtőbetét, hangtalan elektronikus termosztát, gyors fűtés, kiváló ár/érték arány jellemzi az  Atlantic F119 Design elektromos fűtőpanelt. Persze hívható konvektornak is, hiszen konvekciósan fűt, és fűtőpanel jellege a HD testből adódik.

Magyarországon 2018-ban a legtöbbet eladott elektromos fűtőtest!

Az Atlantic F119 Design fűtőpanelben pontos elektronikus termosztát, homogén hőeloszlást biztosító HD készülékház, megnövelt méretű fűtőrács található. Az elektromos fűtés üzemeltetése csak akkor lehet gazdaságos, ha a megfelelő hőszigetelés mellett az elektromos fűtőtest is korszerű tulajdonságokkal rendelkezik.

FIGYELEM: csak mobil kivitelben kapható!  (ERP READY)


Akár 15% fűtési költség megtakarítás

egy hagyományos (pl. F17D) mechanikus termosztátos fűtőtesthez képest!


Az Atlantic F119 Design elektromos radiátor "lelke" egy megnövelt hőleadású alumínium ötvözet bordázattal ellátott elektromos fűtőbetét, amely biztonságos, csendes és hosszú élettartamú.

HD 2in1 panel!

HD technológia 

HD panel működése(Homogenous heat Diffusion and Slim design) vékony kialakítás és egyenletes hőeloszlás a panelen

Előnyök

1. Gyors szobahőmérséklet emelkedés a nagy fűtőrács miatt

2. Jobb komfortérzet (hőérzet) energia-ráfordítás nélkül a front panel homogenitása miatt

3. Fűtőpanel jellegű működés: a konvekciós fűtés mellett a HD panel meleget is sugároz, így javítva a hőérzetet

4. Elegáns, íves kialakítás, esztétikus forma, kompakt méret a norvég fűtőpanelekhez viszonyítva


Atlantic F119 Design műszaki adatai:

 

  • Teljesítmény: 500 W, 1000 W, 1500 W, 2000 W, 2500W
  • Megnövelt hőleadású, bordázott fűtőfelület
  • Biztonságos, csendes, hosszú élettartamú
  • Nagy méretű szellőzőrács
  • Beépített hővédő kapcsoló a túlmelegedés ellen
  • Könnyen falra szerelhető
  • Elektronikus termosztáttal
  • 5 funkciós kapcsoló: Komfort, Csökkentett, Fagyvédelem, Ki, Időzítő

 


Atlantic F119D elektromos konvektor, mobil kivitelAtlantic F119 Design IP24 védelem


A fűtőtest kettős szigetelésű (ClassII) és IP24  védelemmel rendelkezik. Ezt azt jelenti, hogy Ön nem tud megérinteni olyan alkatrészt amely áram alatt van, és a készülék ellenáll a fröccsenő víznek.

Ezért a felszerelése a fürdőszobákban is ajánlott.

Nincs földelésre sem szükség!

 

Az Atlantic F119 konvektor speciális védelmi rendszerei


Az F119D borulásgátló érzékelővel van szerelve amely megakadályozza hogy a készülék tovább működjön, amikor az valamilyen véletlen folytán felborul. (Csak függőlegesen lehet üzemeltetni, a fűtőtest fektetve éppen ezért nem fűt.)

A beépített védelmi rendszerek nem csak a borulás ellen védenek. Ha a készüléket letakarják és az túlmelegszik, egy bizonyos hőmérsékletnél a hőmegfutás érzékelő automatikusan lekapcsolja a készüléket.

 

F119D belső szerkezetAz Atlantic F119 D elektromos konvektor üzembe helyezése

A tartólábbal szerelt hordozható típus fix lábbakkal együtt kapható. A lábak könnyen felszerelhetőek, amiket a csomagban a két végen található PS habban talál. Utólag szerelőkeretet vásárolható hozzá, így fali felszerelése is megoldható.

A készülék szabványos villásdugóval szerelt, a lábak felszerelése után egyszerűen dugaszoló aljzatba dugva helyezhető áram alá.

 

Milyen termosztáttal rendelkezik az Atlantic F119D?


Az Atlantic F119D a régebbi típus, az F117D manuálisan kezelhető, "tekerő tárcsás" termosztátját örökölte. Ez egy jól bevált elektronikus termosztát, ami pontosan mér, stabilan tartja a beállított hőmérsékletet és kapcsoláskor teljesen csendes (nincs kattanó hang).

Az egyik legnagyobb különbség az F119D és az F129D készülék között a termosztát. Az F129 programozható, 24/7 digitális termosztáttal rendelkezik, az F119 nem programozható, de rendelkezik külön fagymentesítő funkcióval és beállítható rajta egy ún. Eco hőmérséklet, ami a beállított komfort-hőmérsékletnél 3-4 fokkal alacsonyabbra szabályozza a termosztát beállításait. 

Így segíti Önt a megtakarításban abban az időszakban, amikor nem tartózkodik az adott helyiségben és mégsem szeretné a készüléket teljesen lekapcsolni.

 

F119D termosztát beállítása

F119D fűtőpanel termosztátMiért is hasznos a következő? Sajnos az F119D tekerős termosztátja nem kalibrálható, így nem mindig azt látjuk a tekerőn, mint az elvárt hőfok. DE:

Tegyük az F119D HD fűtőtestet a végleges helyére!  Dugjuk be és indítsuk el a fűtést teljesen feltekerve a termosztátot. Eközben mérjük a szoba nekünk megfelelő helyén  a hőmérsékletet.

Amint a szobahőmérséklet eléri a kívánt hőfokot, pl. a 22 C fokot, az elektromos konvektor termosztát tárcsáján óvatosan kezdjük visszafelé állítani a hőmérsékletet, amíg a készülék ki nem kapcsol.

Ez a termosztát állás lesz a nekünk megfelelő, függetlenül attól, hogy mi van épp a kijelzőn! Ezt a nekünk megfelelő "Komfort" hőmérsékletet akár meg is jelölhetjük, vagy megjegyezhetjük.

El kell mondani azt is, hogy ez a termosztát állás különböző helyiségekben különböző "eredményt" ad, mert nem mindegy hogy az egyébként helyesen méretezett panel mekkora helyiségbe kerül, illetve a szobán belül hol történik a végleges elhelyezés. (ablak alatt vagy belső fal előtt)

 

Az Atlantic F119 D fehér színben érhető el
A készülék fehér színét jól tartja és évekig dísze lehet lakásának. Ha szeretné színkód alapján beazonosítani a fűtőtest színét, keresse az alábbi kódot: white (RAL 9016).


Fűtésprofi webáruház