Szaktanácsadás hétköznap 10-16-ig:  +3630  995 2237                          Ingyenes  ajánlatkérés:    ajanlat(kukac)futesprofi.hu

NIRVANA elektromos radiátor

hőtárolás, infrafűtés és konvekciós fűtés egy készülékben

 

Atlantic Nirvana hőtárolós radiátor infrafűtésselAz Atlantic Nirvana azért került be a fűtőpanelek közé (is), mert bár a radiátorok közé soroljuk, hasonlóan adja le a hőt, mint egy fűtőpanel (infrafűtés + konvekciós fűtés), de azoknál jóval egyenletesebben, köszönhetően a hőtároló egységnek!

A Nirvana az Atlantic termékválasztékának kiinduló "Gentle Heating" fűtőtestje. A kompozit hőtároló lemez segítségével  a radiátor akkor is meleg, amikor nem működik a fűtőbetét. Ezzel egyenletessé, kellemessé téve a hőérzetet.

E radiátorok jellemzője a nagy pontosságú elektronikus digitális termosztát (+/- 0,1 ° C), amely biztosítja az egyenletes hőmérsékletet az egész szobában, és növeli az energia-megtakarítást.

A francia elektromos radiátorok működése talán a a vizes rendszereknél megszokott nagyobb tömegű radiátorokéra hasonlít, mert ezek még a központi fűtés kikapcsolása után is árasztották a meleget a felfűtés közben eltárolt energiából.


Itt ez a hőtehetetlenség már ellenőrzött és szabályzott!


Akár 30%-kal kisebb fűtési költség egy hagyományos mechanikus termosztátos konvektorhoz viszonyítva


Mire is jó ez nekünk?

nirvana infra sugárzásA Nirvana már egy jóval nehezebb készülék (kb.18-20 kg), mint a konvektorok, hiszen a sugárzó panel mögött egy kompozit lemez tárolja a hőt. Ez természetesen nem arra jó, hogy vezérelt árammal használjuk, hanem arra, hogy a fűtést a lehető legkomfortosabbá alakítsa a felhasználó számára.

A tiszta alumínium (nem acél lemez:)) radiátor kihasználva a szabályozott hőtehetetlenséget, gyakorlatilag folyamatosan adagolja a hőenergiát, nem lüktetve, mint a kis tömegű konvektorok ki- és bekapcsoláskor.

Az elektromos radiátorok jelentősen fejlődtek az elmúlt években. Ma ezek rendkívül megbízható egységek, amelyek minimális karbantartást igényelnek csak.

Ez már nem az az unalmas formatervű régi fűtőtest, amelyek a legjobb volt elrejteni....

Az új generációs ATLANTIC radiátorok vonzó külsővel dobják fel a szoba hangulatát a belsőépítészek, lakberendezők nagy örömére is.

Mi is az elektromos radiátor hőtehetetlensége ?

Hőtehetetlenség egy fizikai elv, amely lehetővé teszi, hogy  nagy mennyiségű hőt tároljon, majd azt lágyan adja le, egyenletesen fűtve az egész szobát. Azaz az ilyen radiátor akkor is fűt, miután ki van kapcsolva, hő szabadul egy ideig.

Ezt azonban szabályozni kell.

Ellenkező esetben hosszú időt vesz igénybe a felmelegítés, fontos, hogy ne fűtsön túl ilyenkor, mint pl. egy nagy hőtehetetlenségű padlófűtés.

atlantic nirvana

Az Atlantic Nirvana erre a legjobb megoldást adja.

 

A képen is látható burkolat két rétegből áll: egy külső alumínium hőleadó felületből és egy belső kompozit hőtároló rétegből!


A NIRVANA ellenőrzött tehetetlenségű elektromos radiátor egyesíti magában a kitűnő kényelmet, minőséget és hatékonyságot egy  francia designban.

 

Kellemes és egyenletes hőérzetet és hőeloszlást biztosít, 0,1 C Fokos precíziós vezérlésével pedig a leggazdaságosabb elektromos fűtés!


Az Atlantic Nirvana gyönyörű, műalkotás szintű radiátorait 1000W, 1500 és 2000 W teljesítményben tartjuk raktáron!

5 év garancia!

Természetesen nincsenek dugvillával felszerelve, a direkt bekötés az elegáns és korrekt megoldás a beüzemelésnél. Igény szerint persze dugaszoló villával is felszerelhető, ügyelve arra, hogy a készülék kettős szigetelésű, így földelésre nincs is szüksége.

A fali konzol a csomag része, amivel az optimális 15-20 cm padlószint feletti magasságban rögzíthetjük.

Fürdőszobai használatra is megfelelő, hiszem IP24 fröccsenő víz elleni védelemmel rendelkezik, mint ahogy az összes Atlantic fűtőtest.

Ugyanúgy, mint a SOLIUS, a NIrvana is lehet a nagy belmagasságú terek gazdaságos fűtése!


Rendelhető és vásárolható itt is:

fűtésüzlet