Szaktanácsadás hétköznap 10-16-ig:  +3630  995 2237                          Ingyenes  ajánlatkérés:    ajanlat(kukac)futesprofi.hu

Az ATLANTIC elektromos fűtőtestek (konvektor, fűtőpanel, radiátor) előnyei

 

Az egyik legfontosabb dolog az elektromos fűtések területén, hogy az Atlantic nem állt meg a fejlesztésben a konvekciós elven működő egyszerű fűtőtesteknél!

Az Atlantic olcsóbb (és kitűnő minőségű) készülékei valóban tisztán konvekciósan dolgoznak, a magyarországi piacon talán a legjobb ár-érték aránnyal.

De a következő lépcső, melynél már a konvekciós fűtés kombináltan jelenik meg az infrafűtésselSOLIUS - , lehetőséget ad a normálnál nagyobb belmagasságú helyiségek gazdaságos fűtésére is, az infrapaneleknél jóval kisebb beruházásigénnyel, saját elektronikus termosztáttal.

A harmadik lépcső pedig a konvekciós és sugárzó fűtés használata együttesen a hőt tárolni képes elektromos radiátoroknál. (NIRVANA)

Kérjük győződjön meg a francia elektromos fűtőtestek előnyeiről részletesen is!

5 év garancia!

 

Az elektromos fűtés egyéb előnyei az Atlantic villany fűtőtesteknél

 Alacsony beruházási költség

Egy jó minőségű Atlantic elektromos fűtésrendszer kiépítési költsége harmada, de akár negyede is lehet egy  átlagos minőségű központi gázfűtés kialakításának. A gázfűtés kiépítésére szánt plusz költsége a jelenlegi gázárakkal számolva legfeljebb 8-10 év alatt térülhetne meg.

Ha figyelembe vesszük, hogy egy mai korszerű gázkészülék tapasztalat szerint 8-9 év alatt leamortizálódik - nem is beszélve az éves karbantartásokról és egyéb költségekről - akkor egy gáz központi fűtés kialakítása nem túl kedvező. A legkorszerűbb Atlantic elektromos radiátorok élettartama jóval meghaladja a fentieket!

Alacsony fenntartási költség

A gázfűtéses rendszereknél a fűtőanyag ára csak egy részét képezi a valós költségeknek. Alapesetben a következő módon áll össze: a rendszer bekerülési költsége + telepítés költsége + a felhasznált gáz ára + karbantartási és szervizköltségek.

Energia hatékonyság, gazdaságosság

Az elektromos fűtőberendezések közel 100%-os hatásfokúak, azaz gyakorlatilag az összes bemenő elektromos energiát közvetlenül hővé alakítják át. (Ellentétben a gázfűtéses rendszerekkel, ahol az energia egy része kárba veszik a kéményen át távozó füstgázzal. Különösen igaz ez a régi típusú gázkonvektorok esetében, ahol a hőenergia akár 40-60%-a is kárba veszhet!)

Rugalmasság

Az Atlantic korszerű elektromos fűtése nem igényel gyakorlatilag semmilyen szerelési munkát, és használata során nem keletkezik égéstermék. Nincs kötöttség, bárhol elhelyezhetőek, ahol dugaszoló aljzat van a falban. Természetesen fixen is köthetőek!

Ne féljen attól a kérdéstől sem, hogy "Mi van, ha nincs áram?" Sajnos gázfűtésnél (központi) sem lesz meleg, mert a kazánvezérlés, szivattyú is árammal megy...

Biztonság, megbízhatóság

Minden fűtőberendezésnél a biztonság  elsődleges szempont. Gondoljunk csak vissza, hogy a régi, korszerűtlen hősugárzókat nem mertük üzemelés közben magára hagyni a tűzveszély miatt! Így nem volt megoldott pl. egy nyaraló egyszerű fagymentesítő fűtése sem.

Az Atlantic elektromos fűtőberendezések nem égetnek semmit, így nincsenek is olyan jellegű biztonsági kockázatai, mint a szén-monoxid-mérgezés vagy gázrobbanás. Mivel az elektromos fűtőtest folyadékkal sincs töltve (mint az olajradiátor) , ezért nem szivároghat belőle folyadék sem. Ideális nyaralók, hétvégi házak alkalomszerű és fagymentesítő fűtésére is a precíz és biztonságos vezérlése miatt.

Karbantartásmentes használat

A fűtési rendszerek fenntartása nagymértékben függ attól, hogy melyik főtőanyagtípust választjuk. Mert jelentősen megnövelheti a teljes üzemeltetési költségét a fűtésrendszernek. Ezért nagyon fontos figyelembe venni a várható hatásfokot és a karbantartási költségeket valamint a gázfűtésű rendszerek esetében a biztonsági ellenőrzést. Az olyan kiváló minőségű elektromos fűtés mint a francia Atlantic radiátorok, ma már rendkívül megbízható alternatíva. A gázkazán alapú rendszerek, folyamatos karbantartási munkálatokat, éves biztonsági ellenőrzést és szükség esetén kéménytisztítást is igényelnek.

 Kényelem és vezérlés

Az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment keresztül az elektromos fűtésrendszerek iparága. Gazdaságos elektromos fűtőpanelek, tizedfok pontos vezérléssel teszik lehetővé az egyenletes kellemes hőmérsékletet és a jelentős energiamegtakarítást.

Hangtalan működés

Az Atlantic fűtőpanelek fűtőbetétje rugós felfüggesztésű, azaz még a hőtágulásból adódó mozgás-recsegés is kizárt. A beépített elektronikus termosztát pedig szintén hangtalan ki- és bekapcsolást garantál. Ideális társ egy hálószobába is!


Miért jobbak az Atlantic fűtőtestek, mint az izzószálas hősugárzó, az olajradiátor vagy éppen egy mechanikus termosztátos fűtőpanel?

Izzószálas megoldás (cekász)

A legtöbb alsó kategóriás (olcsó) elektromos radiátor (konvektor) hagyományos, izzószálas fűtőbetéttel rendelkezik. Az ilyen fűtőbetéttel szerelt elektromos radiátor csak kiegészítő megoldásként alkalmazható. A cekász izzik, hőmérséklete magas, tűzveszélyes és ráadásul, mivel áram alatt van, a ráfröccsenő vízzel szemben sem nyújt védelmet. A fűtőszál ezenkívül könnyen szakad, élettartama rövid. A keresztüláramló levegővel ide került szennyeződés és por pedig elég, irritálva ezzel légzőszerveinket.

Az olajradiátor - egy fokkal jobb az előzőnél

Az olajradiátor is régóta ismert elektromos fűtő berendezés.. A cekász (izzószálas) radiátornál már biztonságosabb, mert a fűtőbetétet szilikonolajban helyezik el, ami elszigeteli azt a burkolattól. De a felfűtéshez sok idő kell, így nem lehet precíz vezérléssel szabályozni a tehetetlensége miatt. Általában mechanikus termosztáttal rendelkeznek. Régebbi készülékeknél az olaj fel is forrhat, ami energiaveszteséggel jár! Az olajradiátor így viszonylag sok energiát fogyaszt.

A mechanikus termosztát

Míg a legjobb minőségű mechanikus termosztátok esetében is a kapcsolási pontosság (hiszterézis) legfeljebb  +/- 0,5 °C. Minél pontosabb egy vezérlés (kisebb a hiszterézis), annál kevesebbet fogyaszt a fűtőpanel. Minden ki-be kapcsolás alkalmával kattanás is  hallható, ami magában is sokakat zavar. De a kapcsolások során szikra is képződik, ami rövidíti az elektromos fűtőtest élettartamát.

Minden cégünk által forgalmazott ATLANTIC elektromos fűtő készülékben elektronikus termosztát van!

Atlantic webshop